Informatie voor Ouders

Je kind heeft net verteld dat ze BDSM leuk vinden, of je hebt als ouders net iets gehoord of gezien waardoor je denk dat ze het leuk vinden. En nu? Je kind die geslagen worden leuk vindt of het leuk vind om iemand te slaan, is dat wel normaal? Hoe zorg je dat je kind veilig is, en dat het er zo veilig mogelijk aan toe gaat?

Er is een belangrijk verschil tussen BDSM en misbruik of mishandeling. BDSM gebeurd met wederzijdse toestemming, misbruik en mishandeling niet.

Als je je zorgen maakt is het belangrijk om dit bespreekbaar te maken met je kind. Vraag niet naar uitgebreide details van spellen,maar biedt bijvoorbeeld aan om je kind op te halen als er iets is. Of, als jullie liever iets anders te werk gaan, geef dan een EHBO set cadeau, inclusief goede verbandschaar. Die kan je namelijk ook gebruiken om touw mee door te knippen, zonder dat je de huid open haalt. Je kan vragen of ze wel condooms bij zich hebben, je kan ze ook gewoon geven en ze veel plezier wensen. Vertrouwen geven werkt vaak beter dan controleren.

Vooral voor jonge mensen is het goed om anderen te leren kennen met dezelfde hobby. Op die manier kunnen ze erover praten, advies vragen, en krijgen ze ook een netwerk, waardoor de veiligheid verhoogd wordt. In de BDSM wereld is er een vrij hechte community waar veel sociale controle plaatsvindt. Er is een soort kinky facebook, er zijn feestjes, maar ook ontmoetingen op openbare plekken met gelijkgestemden, genaamd munches.

Tuurlijk zitten er risico’s aan vast. Die zijn er altijd. Er zijn ook risico’s als je de straat oversteek, maar wie denk daar eigenlijk over na? Binnen de BDSM is iedereen veel bezig met veiligheid. Er zijn verschillende manier om zo veilig mogelijk te zijn bij een BDSM sessie. Meer informatie daarover is te vinden onder Spelen. Daar staat ook wat iemand kan doen om te voorkomen dat ze afspreken met iemand die minder goede bedoelingen heeft. Deze website is bedoeld voor jongeren, om ze van informatie te voorzien en handige tips te geven. Als ouder kan je hiernaar verwijzen, om te voorkomen dat ze in zeven sloten tegelijk springen. Niet alle informatie op internet is even betrouwbaar; wij doen ons best om informatie te laten kloppen en waar mogelijk te onderbouwen.